ZLATOTISAK ŠTAMPA, PREG (BLINDRUK) I UV LAK

O KAKVIM LUKSUZNIM TEHNIKAMA JE REČ?

Blindruk (reljefni otisak ili preg) omogućava postizanje trodimenzionalnog efekta.

UV lak tehnika daje efekat sjaja na segmentu gde se nanese lak. Za najefektnije rezultate nanosi se na tamnije papire.

Zlatotisak (srebrotisak) tehnika se koristi kao detalj kada klijent želi nešto da naglasi i da obogati izgled ambalaže i etikete. Za ovu tehniku se koristi širok spektar boja folija.

ŠTA DOBIJATE OVIM TEHNIKAMA ŠTAMPE?

PRIMENOM bilo koje od ovih tehnika postiže se upečatljiv vizuelni efekat i Vaše pakovanje ili izuzetno kreirana etiketa dobijaju jedinstven LUKSUZAN izgled, a svojom originalnošću izdvajaju se iz velikog broja drugih proizvoda iste kategorije.

ŠTA JE ZLATOTISAK U ŠTAMPI?

ZLATOTISAK, (folijatisak, ili termo štampa) je tehnika visoke štampe gde se otisak dobija termičkim prenošenjem metalizirane folije na podlogu. Na taj način dobija se lik koji je visokog sjaja i intenziteta, kakav je praktično nemoguće dobiti drugim tehnikama štampe. U novije vreme osim uobičajene zlatne i srebrne folije, razvijena je ogromna gama klasičnih i specijalnih materijala. Osim sjanih metaliziranih folija, u ogromnoj paleti boja, postoje i specijalne folije. Transparentne i polu-transparentne, hologramske, matirane, sa velikim izborom tekstura i paterna, sa UV-lak efektom, u kombinaciji lak/hologram.

ZLATOTISAK se štampa tako što se folija postavi između klišea i materijala na kome treba da ostane otisak. Pod uticajem temperature i pritiska, na materijalu ostaje tanak metalizirani sloj, odnosno otisak.

ZLATOTISAK se u većini slučajeva koristi da se istakne ekskluzivnost ili originalnost nekog brenda, kao i u zaštitnoj funkciji, kod izrade novčanica i vrednosnih papira, etiketa i dokumentara za garancije, zaštitnih stikera.

ŠTA JE BLINDRUK U ŠTAMPI?

BLINDRUK se odnosi na utiskivanje dizajna, dekoracije, slova ili paterna na površini poput papira, tkanine, pa čak i kože. Utiskivanjem postiže se efekat nove dimenzije. Blindruk je tehnika suvog žiga kojom se pomoću blinda (klišea) utiskuje oblik na razne površine proizvoda što se na površini vidi kao reljef.

BLINDRUK je elegantan proces koji menja prirodu materijala u koji je utisnut dizajn. Najčešće podiže standard i kvalitet proizvoda. Utisnuti pečat javnog beležnika može dati veliku težinu običnom komadu papira. Slično tome, reljefna svadbena pozivnica odmah menja celokupno značenje koje ona prenosi. Primalac je obavešten ne samo o venčanju, već i o venčanju visokog renomea i elegantnoj ceremoniji.

BLINDRUK  tehnika u kombinaciji sa zlatotiskom čini istu stvar još lepšom, a najjednostavniji predmet može postati umetničko delo.

ŠTA JE UV LAK U ŠTAMPI?

UV LAK je bistro jedinjenje koje se nanosi na mokri papir, a zatim se odmah suši ultraljubičastom svetlošću. Nekoliko vrsta jedinjenja se koristi za oblaganje papira; Hemikalije sa UV lakom uključuju polietilen, kalcijum karbonat i kaolinit. Ova jedinjenja pomešana sa prajmerom pomažu da se lak lepi na papir. Za nanošenje premaza nakon štampanja koristi se mašina sa UV-slojem.

UV LAK može varirati u sjaju i debljini, zavisno od primene. Za vrhunske efekte štampanja obično se koriste tanki sjajni ili matirani UV lakovi.

UV LAK se može naneti na ceo proizvod, prednju i zadnju stranu, ili samo na jednu stranu.

Možete se odlučiti i za tačkasti UV lak, u kome će ultraljubičasti premaz biti nanesen samo na određena mesta na vašem dizajnu (odličan način da se logotipi ili fotografije ističu)

MI VAS SLUŠAMO

VAŠI ZAHTEVI SU NAM JAKO VAŽNI

UV lak je odličan način da se istaknu vaši marketinški materijali za štampanje. UV lak pruža visok sjaj i unikatan izgled za vaše

  • vizitkarte
  • razglednice
  • flajere
  • kataloge
  • fascikle
  • reklamne kese
  • i drugim materijalima

Rado ćemo vam dati najbolju ponudu.

Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku