AMBALAŽA I ETIKETE

DIZAJN I ŠTAMPA AMBALAŽE I ETIKETA

Kažu da robu prodaje ambalaža - ako je ta roba još i kvalitetna onda imate *dobitnu kombinaciju*

Komercijalna ambalaža – neophodno je da bude praktična, od dobrog materijala i profesionalno dizajnirana.

Luksuzna ambalaža – da bi se ambalaža podigla na luksuzni nivo tu koristimo dodatne tehnike u našoj proizvodnji kao što su zlatotisak, preg (blindruk) i UV lak.

Etikete na proizvodu su kao jagoda na šlagu torte 🙂
Dobro osmišljena etiketa daće lični pečat ambalazi, odnosno proizvodu. Da bi bile atraktivne mogu se seći po obliku, a za jednostavnija rešenja pravolinijski.

Praćenjem tehnologije i ulaganjem u opremu, u mogućnosti smo da za vas izradimo kvalitetnu, unikatnu ambalažu malih količina, a i većih tiraža, kao i izradu probnih uzoraka.

  • 1. Materijali i formati kutija - ambalaže
  • 2. Vrste etiketa materijali za izradu i način sečenja oblika etikete
  • 3. Specijalni efekti za postizanje LUKSUZNOG IZGLEDA ambalaže i etiketa UV lak, zlatotisak, srebrotisak, blindruk (reljefni otisak ili preg)

Materijali koji se najčešće koriste su premazni papiri različite gramature, tripleks, hromo karton, specijalni dekorativni papiri u širokom spektru boja i tekstura, ravna lepenka i valovita kaširana jednoslojna i višeslojna lepenka.

Dimenzije, odnosno formati kutija zavise od samog proizvoda koji se u nju pakuje. Praksa kod nas u studiju je da se pronađe
najbolje rešenje za izgled kutije, a da se pri tom najbolje iskoristi tabak iz kog se vadi forma za izradu.
To je veoma bitno jer se tada pojavljuje minimalan otpad materijala, koji utiče na krajnju cenu proizvoda.

Ako imate ideju dođite u naš dizajn studio, zajedno ćemo doći do najboljeg rešenja za Vaše pakovanje ili do izuzetne kreacije etikete, koja svojom originalnošći izdvaja Vaš proizvod od drugih.

Pravimo veličine ambalaže po zahtevu klijenta ili zakažite sastanak radi dogovora i sugestija

Uzorci-specijalnih-papira
Širok spektar uzoraka specijalnih papira
skica-i-kutija-Derma-medical
Primer skice za alat i gotove kutije
skica-za-kutiju-Derma-medica
Velika baza skica za pravljenje alata za kutije

Vrste etiketa:

– za flaše (vino, rakiju, pivo, sokove…)
– za tegle (med, pekmezi, ajvari…)
– za dekleracije (sastav, datum, bar kod…)
– za bočice (šamponi, kreme, deterdženti…)
– za kutije (koje se izlažu u frižiderima, za konditorske
proizvode, kreme…)

Materijali koji se koriste za izradu etiketa: papirni i PVC muflon. Papirni muflon – postoje različite premaznosti samolepljivog papira – mat, polu sjajni, sjajni i visoko sjajni. Za etikete za vino se koristi specijalni reljefni mat papir.
PVC samolepljivi papiri se koriste za spoljašnju ili unutrašnju upotrebu. Imaju duži vek trajanja od papirnog muflona i obično se koriste za etikete proizvoda koji imaju dodira sa vodom ili su izlozeni spoljašnjim uticajima.

Sečenje etiketa je najčešće pravolinijski, a za klijente koji žele da se izdvoje dizajnom koriste se etikete sečene po određenom obliku ili ukoliko to zahteva sama ambalaža (bočica, kutijica i dr.)

Kod nas možete uraditi manje i srednje tiraže etiketa sečenih po obliku bez pravljenja alata.

Pravimo veličine i vrste etiketa po zahtevu klijenta.

Uzorci-PVC-muflona
Širok spektar uzoraka samolepljivih papira
Soda-voda-Moj-Sendvic-stikeri
Etiketa ricovana (sečena) po obliku

Blindruk (reljefni otisak ili preg) omogućava postizanje trodimenzionalnog efekta.

UV lak tehnika daje efekat sjaja na segmentu gde se nanese lak. Za najefektivnije rezultate nanosi se na tamnije papire.

Zlatotisak (srebrotisak) tehnika se koristi kao detalj kada klijent želi nešto da naglasi i da obogati izgled ambalaže i etikete. Za ovu tehniku se koristi širok spektar boja folija.

Primenom bilo koje od ovih tehnika postiže se upečatljiv vizuelni efekat i Vaše pakovanje ili izuzetno kreirana etiketa dobijaju jedinstven LUKSUZAN izgled, a svojom originalnošću izdvajaju se iz velikog broja drugih proizvoda iste kategorije.

UV lak tehnika + PREG (blindruk)
ZLATOTISAK (srebrotisak) tehnika
ZLATOTISAK tehnika + PREG (blindruk)

Mi Vam možemo uraditi:  projekat kutije, dizajn u našem dizajn studiju,  jedan uzorak pre izrade alata,  odštampati u digitalnoj tehnici (mali tiraži), ofset tehnici (veliki tiraži), zlatotisak tehnici (luksuzna ambalaža)

NAŠA KREATIVNA REŠENJA