PROFI OFSET ŠTAMPA

PROFI OFSET ŠTAMPA

Kada je reč o velikim količinama i visokom kvalitetu, ofset štampanje je najbolji izbor za vas, posebno ako će vaše štampe biti istog ili sličnog dizajna.

Ovom metodom slike su jasne a boje savršene na svakom mediju koji se štampa. Tekst koji se štampa pomoću ofset štampe ima istaknute prednosti poput oštrih ivica i jasnih kontura. Ipak, za vrhunsku štampu ofset tehnikom potrebna je ogromna veština i pažnja prema detaljima. U Profi Print štampariji koristimo savremenu HEIDELBERG OFSET MAŠINU poznatu po kvalitetu štampe.

Ofset tehnikom se postižu izuzetno živopisne boje, jer se pored četiri procesne boje (cian, magenta, yellow & black), u ofset tehnici mogu koristiti tonovi specifičnih nijansi iz široke palete Pantone boja, takođe zlatna, bakarna i srebrna.

Ofset štampanje počinje direktnim slanjem fajla na CTP, izradu grafičke forme-ploče. Ovaj proces se realizuje za kratko vreme, zatim sledi tehnička priprema i montiranje grafičke ploče na mašinu, sa pripremanjem boje i prvog otiska koji mora biti usklađen sa bojama i kvalitetom koji je napravljen na računaru i može se videti na kalibrisanom monitoru u našem studiju za grafičku pripremu i dizajn. Ovaj proces traje nešto duže, ali kada se jednom uskladi dalji proces same štampe teče neometano i zbog toga se isplati štampati veći tiraž, a i zbog samog startnog ulaganja u izradu grafičkih ploča.

ZAŠTO PROFI PRINT?

Naš tim ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji vrhunskih marketinških materijala, pored ofset štampe kod nas u štampariji i studiju PROFI PRINT možete uraditi grafičku pripremu za štampu po vašem dizajnu koji se u štampu pušta nakon stručne provere od strane naših inženjera za grafičku pripremu ili možete da se prepustite idejama naših školovanih dizajnera.

U svakom slučaju za čega god da se odlučite, znajte da je svaki segment u procesu grafičke pripreme, ofset štampe i dorade pod nadzorom našeg stručnog kadra.

POMOĆI ĆEMO VAM DA OSTAVITE UTISAK NA VAŠE KUPCE

VISOK KVALITET – SNAŽAN UTISAK!

Naši visoko obučeni stručni kadar za grafičku pripremu i štampu izuzetno se ponosi svojim radom, osiguravajući da vaš štampani materijal bude profesionalno i visokokvalitetno odštampan.

KOJE SU PREDNOSTI OFSET ŠTAMPE?

Najčešće se ofset štampa koristi za štampu kataloga, brošura, časopisa, fascikli, reklamnih kesa, plakata, knjiga zbog prednosti koje nudi. Ofset štampanje je pogodno za velike tiraže, a takođe se ističe kada je u pitanju stvaranje visokokvalitetnih otisaka. Ofset štampa je poznata po jasnoj teksturi, što poboljšava kvalitet štampe i obezbeđuje oštre slike. Štamparske ploče za ofset štampu su takođe isplative i jednostavne za proizvodnju. Ofset štampa je jedna od najisplativijih i najkvalitetniji štamparskih tehnika. Primarno je namenjena štampanju većih tiraža, gde se vrlo često može desiti da cena bude i do 10 puta niža u odnosu na druge tehnike štampanja.

KOLIČINA: veći tiraži 200+
BOJE: CMYK + Pantone + zlatna, bakarna i srebrna
CENA: veći tiraž po mnogo nižoj ceni
VELIČINA TABAKA: B1, B2, B3
KVALITET: veći kvalitet slike, veća rezolucija, jači intenzitet boja, sposobnost stvaranja gradijenta, prelivanje boja
MATERIJALI: štampa na tankim, debljim i specijalnim papirima i kartonima

Javite se jednom od naših stručnjaka za štampanje da biste saznali više o našim mogućnostima ofset štampe.

DA LI JE OFSET ŠTAMPA PRAVI IZBOR?

Ofset štampa je najčešća tehnika štampanja trenutno, a smatra se da se čak 80 do 85 % svih štamparskih zahteva upravo izrađuje po ovom principu.

Kada je ofset štampa u pitanju, treba se naglasiti njen kvalitet trajnost otiska i njenu isplativost, a naročito kada su u pitanju veće količine materijala koji treba odštampati.

Digitalna štampa je najprikladnija za brzu štampu sa različitim primercima i zahteva manje vremena za izradu. Kada odštampani tabak izađe iz mašine, on je suv i spreman za doradne procese.
Sledi kratak opis i poređenje ofset i digitalne štampe, kako bi se lakše odlučili za koju vrstu štampe da se opredelite:

OFSET ŠTAMPA

KOLIČINA: veći tiraži 200+
BOJE: CMYK + Pantone + zlatna, bakarna i srebrna
BRZINA ŠTAMPE: duži vremenski period
CENA: veći tiraž po mnogo nižoj ceni
VELIČINA TABAKA: B1, B2, B3
KVALITET: veći kvalitet slike, veća rezolucija, jači intenzitet boja, sposobnost stvaranja gradijenta, prelivanja boja
MATERIJALI: štampa na tankim, debljim i specijalnim papirima i kartonima
PROMENJLJIVOST TEKSTA I SLIKE: mogućnost mutacije teksta na već odštampanom kolornom tabaku
DORADNI PROCESI: potrebno je vreme da se odštampani tabaci osuše pre sečenja, savijanja, plastificiranja…
PROBNI UZORAK: skup proces izrade probnog uzorka

DIGITALNA ŠTAMPA

KOLIČINA: manji tiraži
BOJE: CMYK
BRZINA ŠTAMPE: kratak vremenski period
CENA: manji tiraž uz mnogo manji trošak
VELIČINA TABAKA: A3+ (330mm x 488mm)
KVALITET: odličan kvalitet slike, rezolucija 300dpi, za neke nijanse boja nema sposobnost stvaranja gradijenta, prelivanja boja
MATERIJALI: štampa na papirima 90g – 300g, na nekim specijalnim papirima i kartonima
PROMENJLJIVOST TEKSTA I SLIKE: mogućnost štampe promenjljivog sadržaja, svaki list može biti presonalizovan sa različitim imenom, adresom ili brojem
DORADNI PROCESI: iz mašine izlaze potpuno suvi odštampani tabaci odmah spremni za sečenje, savijanje, plastificiranje, klamovanje, ricovanje…
PROBNI UZORAK: mogućnost štampe jednog tabaka, izuzetno povoljan način izrade probnog tabaka

ONO ŠTO JE NAMA

JAKO VAŽNO

KLIJENT NA PRVOM MESTU

Da je svaki naš klijent zadovoljan našom štampom i dizajnom

KVALITET

Da klijenti koji prepoznaju naš specifičan odnos prema poslu postanu naši stalni saradnici ili klijenti

U Profi Printu verujemo da dobar grafički dizajn i kvalitetna štampa znače dobro poslovanje.

Ako ste istog ili sličnog mišljenja dođite da popričamo o vašem sledećem projektu!

OTVORENOST

Da se naš klijent obrati nama ukoliko uoči neku grešku

PREPORUKA

Da se naš klijent pohvali svima ako je zadovoljan saradnjom sa nama

Naša kompanija je profesionalna štamparija i možemo bez problema uspešno da radimo dizajn, grafičku pripremu za štampu, izradu komercijalne i luksuzne ambalaže, razne tehnike štampe, brendiranje lokala, vozila, štandova.

Tražite visok kvalitet štampe za VAŠ SLEDEĆI PROJEKAT?

JASNE I KVALITETNE BOJE

Održavanje vizuelnog identiteta brenda je veoma važno, tako da razumemo da se vaš marketinški i promotivni materijal mora kvalitetno štampati da biste ostavili dobar utisak. To je jedan od načina da se održi i proširi svest o vašem brendu. Za vas ćemo koristiti savršene metode štampe koje nudimo: ofset štampa, digitalna štampa, zlatotisak štampa, UV lak, preg-blindruk, zatim živopisne boje, adekvatne materijale, specijalne papire da bi osigurali prepoznatljivost kod vaših klijenata i kupaca.

SVE NA JEDNOM MESTU

Ukoliko vam je potreban dizajn prepustite se našem inovativnom timu dizajnera koji su ujedno i visokokvalifikovani za grafičku pripremu za štampu. Nije uvek slučaj u drugim štamparijama da imaju odeljenje za dizaj i grafičku pripremu, pa je onda potrebno da donesete već gotovu grafičku pripremu i da za nju garantujete da je ispravna. Naši inženjeri će vašu pripremu, ukoliko nam je donesete, pregledati i ukazati na eventualne greške i nedostatke, kako bismo postigli savršeno odštampan materijal.

U ŠTAMPARIJI PROFI PRINT MOŽETE ODŠTAMPATI:

- materijal velikog tiraža u OFSET TEHNICI
- manji tiraž u tehnici DIGITALNE ŠTAMPE
- ukoliko želite da vaš reklamni materijal izgleda luksuzno, možemo za vas primeniti ZLATOTISAK TEHNIKU, ili segmentni UV lak, a za pojačan doživljaj 3D tehniku (preg-blindruk)
- AMBALAŽU od papira, kartona, valovite lepenke, specijalnih papira i luksuznu ambalažu od lepenke kaširane specijalnim papirima
- celokupno brendiranje i štampu velikih formata EKOSOLVENT ŠTAMPOM
- tekstil sa brendiranim natpisom većih ili manjih količina

Rado ćemo vam dati najbolju ponudu.